32. Inger-Marie Haaland   (62)      NOR   Rollag

Klasse: FL1200             Status:    Veteran
Tidligere løp: FL1200-20/dnf   FL1000-15/6   FL1000-13/3   FL1000-12/1   FL1000-09/1  

Ditt beste hundekjørerminne:
Det må være seieren i 2009, som rookie.

Sponsorer: Handler & OT Products AS

Langdistanse erfaringer
Løp/ år/ plassering - inklusive alle gangene du har fullført Finnmarksløpet:

Finnmarksløpet: 2 førsteplasser - første gang i 2009 som rookie og andre gang i 2012, pluss en 3. plass med Saltdalshyttepremie i 2013, en 6. plass i 2015. Har startet og gjennomført 4 ganger. Pluss diverse andre ld-løp.

Hvorfor langdistanse / Finnmarksløpet:
Etter 3 års forsøk på å legge opp, innser jeg at det er ikke gjennomførbart. For 3 år siden ble kennelen redusert til et lite 8-spann - et fint lite turspann. Erfarne løpshunder ble solgt. De fineste konkurranse-unghundene ble lånt bort til Mats Petterson. Det har vært en periode i tenkebox, sittende på sidelinjen. Helt selvvalgt. Vi har avlet noen fine nye hunder, mens andre av våre hunder har bunkret erfaring sammen med Mats i Iditarod. Andre igjen har vært hos Niklas Rogne. Gjengen her hjemme har jo vokst i antall fra 8 stk for 3 år siden til 60 nå. Vi har strebet etter å avle frem enda bedre egnede hunder for langdistansesporten slik den utøves idag. Det har vært en merkelig tid, hvor det slett ikke har vært nødvendig å trene for lange løp. Likefullt har vi gjort det. Hvert år i begynnelsen av august, blir man urolig og "må i gang". Sånn er det bare. Sist vinter fulltrente vi et storspann, uten å kjøre løp. I år trener vi for å kjøre lange løp igjen. Vi koser oss og vi legger sten på sten, dag for dag. Så svaret er: Langdistanse konkurransekjøring er ikke enkelt å fri seg fra. Det er fint å jobbe systematisk mot et mål. Det er fint å ha vært litt "i kjellern" og så få oppleve "et indre brus" som gjør det umulig å stå imot. Vi skal kjøre lange løp igjen! For oss er Finnmarksløpet den store drømmen fortsatt. For oss er det en spennende utfordring å skulle kjøre 120 mil for første gang. Og vi vil gjerne være med å få oppleve og selv sette preg på Finnmarksløpets 40-års-jubileum!

Målsettinger og strategi for årets løp:
Vi er på en måte litt rookies nå. Ingen av hundene har gått Finnmarksløpet før og jeg har aldri kjørt 120 mil før. Så vi stiller ydmykt til dyst blant mange dyktige langdistansekjørere.

Ledere i spannet/ navn/ alder:
OT (6 år), Benjamin (5 år), Lupus (5 år), River (7år) - alle disse har gått Iditarod for Mats 2 sesonger. Lasse (3 år) og Sofus (3 år).

Lokalaviser: Lågendalsposten og Hallingen

Hobbyer:
Livet som bonde gir ikke rom for hobbies utover å være hundekjører.

Familiemedlemmer: Arvid, Benjamin og Felix

Adresse: Kjommevegen 242, 3626 Rollag

Land: Norge

Telefon: 91613141 / 94174838

Hjemmeside: www.farmen-fløtterud.no

Yrke: Bonde

Trekkhundklubb: Hallingen

Kennel navn: Farmen Fløtterud Alaska Husky Kennel

Ant. hunder: 60


Tilbake til deltaker liste