20. Silje M├íret Somby   (29)      NOR   Karasjok

Klasse: FL600             Status:    Veteran
Tidligere løp: FL600-20/dnf   FL500-19/29   FL500-18/8  

Ditt beste hundekjørerminne:
Jeg har fått så mange fine hundekjørerminner fra den «korte» tiden som hundekjører. Et av de beste minnene mine må være Finnmarksløpet. Selv om det er konkurranse, så er man ute i naturen mesteparten av tiden. Det er det råeste, mest utfordrende og det fineste jeg har gjort. Jeg fikk opplevd så mye underveis på løpet. Det å forflytte seg med hundespann gjennom skogene, elvene og viddene i Finnmark på så kort tid var unikt. Mentaliteten til både hundene og meg ble utfordret på et helt nytt nivå.

Sponsorer:
K-market Härkönen Karigasniemi
Revolution Race

Langdistanse erfaringer
Løp/ år/ plassering - inklusive alle gangene du har fullført Finnmarksløpet:

Finnmarksløpet 500 km - 8. plass og 28. plass
Beaskádas 300 – 8. plass og 15. plass
Bergebyløpet 350 – 7. plass og 10. plass

Hvorfor langdistanse / Finnmarksløpet:
Drømmen om å bli hundekjører startet på ungdomsskolen da jeg for første gang fikk muligheten til å kjøre hundespann, men det var først i 2014 da jeg så på målgangen til Finnmarksløpet at jeg bestemte meg for å gjøre hundekjørerdrømmen til en realitet. En måned senere hadde jeg kjøpt 10 Alaska Huskyer. Det ble en bratt læringskurve da jeg hadde kjørt hundespann kun to ganger i mitt liv (1 time totalt). Til tross for det var jeg fast bestemt på å nå målet mitt; å delta i Finnmarksløpet. Det å samarbeide med et lag bestående av alaska huskyer er veldig givende, men også krevende. Gjennom hundekjøring får jeg utfordret og utviklet meg selv som person. Alene på vidda, time etter time, kun meg og hundene til å løse de utfordringer som måtte oppstå.

Målsettinger og strategi for årets løp:
Håper på å forbedre tidligere plassering, men det viktigste er å få en fin opplevelse sammen med hundene og fullføre løpet.

Ledere i spannet/ navn/ alder:
Chakkis (7 år), Oabbá (2 år), Biigá (2 år)

Lokalaviser: Ávvir, Ságat, NRK Sápmi, iFinnmark

Hobbyer:
Selv om jeg ofte er på lange turer med hundespannet og kjører langdistanse hundeløp verdsetter jeg like mye de små øyeblikkene i hverdagen som naturen har å by på. Jeg liker å drive med jakt, fiske, fjellturer, teltturer osv. Den største hobbyen min er hundekjøring. Det er ingenting som slår følelsen av å stå på hundesleden å flyte over snødekte vidder, og den roen man får når man seiler gjennom naturen bak logrende haler uansett årstid.

Familiemedlemmer:
Berit (mamma aka hovedhandler), Åge (pappa), Mia (søster) og Niklas (bror)

Land: Norge

Telefon: 46075460

Hjemmeside: www.instagram.com/siljemaret

Yrke: Student

Trekkhundklubb: Davvin

Ant. hunder: 14


Tilbake til deltaker liste