FL-500: Last woman standing

Skrevet av: Kjersti Madeleine Godin
Foto: Kjersti Madeleine Godin
Dato: 12.03.2014 07:13

Kristin Esseth og hennes vakre alaska malamuter var siste spann til mål i klassen FL-500.


ENDELIG! Kristin Esseth, glad for endelig å ha fullført det 500 kilometer lange Finnmarksløpet for første gang. Foto: Kjersti Madeleine Godin

I Finnmarksløpet er det å gjennomføre løpet en seier i seg selv både for kjører og hundene. Kristins mål for FL-500 har vært å fullføre løpet med flest mulig hunder, se Finnmarksvidda og ha husmorferie. Kristin kom til mål med syv av de åtte hun startet med. Kun en måtte overlates til handlerne underveis. Hennes flotte hunder har vært veldig populære over alt de har kommet.

- Hundene har vært maskotter på alle sjekkpunkt og blitt omtalt som bamsene, forteller hun. Og hvis økonomien tilsier det, så stiller jeg gjerne neste år også.


VAKRE HUNDER: Kristin Esseth kjører med alaska malamuter. Foto: Kjersti Madeleine Godin

Fine premier

Som sistemann inn til Alta i FL-500 fikk hun et hundehus gitt av AKSIS og som førstegangskjører fikk hun også beviset i form av Finnmarksløpets skiferplakett.

- Jeg er veldig overrasket over de fine premiene, sier hun og ler litt av størrelsen på hundehuset som kanskje er i minste laget til hennes storvokste bamser. Men den av hundene som går inn i huset skal få det. Ellers blir det valpehus.

Vi gratulerer med fantastisk innsats!


FINE PREMIER: Som siste kvinne i FL-500 vant Kristn og hundene flotte premier. Foto: Kjersti Madeleine Godin