Hilde Askildt øker forspranget

Skrevet av: Per-Henrik Stenstrøm
Dato: 08.03.2005 14:46

Da Hilde Askildt (bildet) passerte Jotka fjellstue litt før klokka 14 ledet hun med 13 minutter på andremann Jan Øystein Dervo i 500 km-klassen. Det kan bety at det er duket for den første kvinnelige vinneren i Finnmarksløpet noensinne.

- Jeg synes det går litt trått. Men hundene er i forholdsvis fin form, sa Hilde da hun sparkende på sleden passerte Jotka fjellstue. Nå har hun bare 4 mil igjen av løpet.

Dervo passerte 13 minutter bak med fullt spann. Det betyr at han har tapt 12 minutter i forhold til starten på Suossjavre. Men han var ved særdeles godt mot, men lederhundene kunne nok godt tenke seg litt mat på fjellstua. Flere ganger forsøkte de å styre ut av sporet. Men tanaværingen ledet dem tilbake i sporet på jakt etter lederspannet. 17 minutter bak seg har han Katy Meier på tredjeplass.

24 minutter bak henne passerte Jan Brunner og Emil Inauen fra Sveits.

Dobbelt?

Men en rekke av tilskuerne på Jotka spådde dobbel dameseier. I så fall blir det nesten sensasjonelt. Ingen kvinne har nemlig tidligere vunnet Finnmarksløpet. Hverken 500 km eller 1000 km.

De som møter på Alta strand camping rundt klokka 18, får se om kvinnedagen blir dagen det skal skrives hundekjørerhistorie. Under selveste jubileumsløpet.