Forfølgerne haler innpå

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 08.03.2005 13:36

Harald Tunheim har igjen vist styrke. Med uthvilte hunder har altaværingen holdt stor fart mellom Neiden og Kirkenes, og knappet inn på Roger Dahls forsprang med nesten 1 time og 30 minutter. Petter Jahnsen har måtte slippe Harald litt lenger foran seg, men også han er betydelig raskere enn Roger. Det samme er Tore Bergby.

Ryktene sier at Petter skal ha hvilt en halvtimes tid ute i sporet på vei til Kirkenes. Dette kan forklare det lille tidstapet til Tunheim. Samtidig kan det gi Jahnsen mulighet til å knappe litt ned på hviletiden her i Kirkenes.

- Spannet til Peter så veldig friskt ut, sier vår ekspertkommentator Trond Ørslien. Det samme gjorde Haralds spann, mens Rogers hunder så litt mer slitne ut.

I samme øyeblikk kommer fjerdemann Tore Bergby inn til sjekkpunktet i stor fart. Bergby har kjørt nesten like raskt som Tunheim. Spannet hans virker veldig sterkt. (Innkjøringen kommer snart under våre videoreportasjer)

- Trolig vil det blir veldig jevnt mellom de fleste av disse fire ut fra sjekkpunktet i Kirkenes. Roger er nødt til å hvile lengere enn de andre. Husk på at det er over 200 km siden Rogers hunder hvilte skikkelig, mens Harald, Petter og Tore kun har de tolv milene fra Neiden og hit i beina, etter at de hvilte i 16 timer.