Unner han en god plassering av hele mitt hjerte..

Skrevet av: Ingrid Pedersen
Dato: 08.03.2005 10:57

Arnhild Nilssen, samboeren til Roger Dahl, var svært rørt over samboerens prestasjoner i Finnmarksløpet så langt. Som kjent kom Roger først til Kirkenes i morgentimene i dag to og en halv time foran Harald Tunheim. - Jeg er sååå glad. Roger fortjener en god plassering. Han har trent spannet sitt sjøl og har lagt ned fantastisk mye arbeid med hundene, sier Anhild og tørker vekk en aldri så liten tåre fra øyekroken.

Roger Dahl er Mr. Finnmarksløpe himself. Ingen andre har kjørt så mange Finnmarksløp som han. Ingen andre har trolig gjort så mye for Finnmarksløpet. Ikke nok med at han deltar i Finnmarksløpet for 19. gang, så har han i uker og måneder gjort en stor jobb som praktisk ansvarlig for Finnmarksløpet. Første gang Roger deltok var i 1983. Det var med et spann schaferhunder og det var første og eneste gang han har brutt og ikke kommet til mål. Bare en eneste gang har han vunnet og det var i 1992, men han har mange andre, tredje, fjerde og femteplasser. Så det er ikke bare samboeren Arnhild som unner Mr. Finnmarksløpet en topplassering.

Har du merket noe spesielt på Roger foran årets løp?
-Ja, faktisk. Roger har vært utrolig inspirert og glad i dagene før starten. Han har nok hatt en veldig god følelse. I hele vinter har han kommet hjem fra treningsturene med et smil om munnen og vært utrolig overrasket og glad over hvor godt hundene har gått. Derfor synes jeg det er så rørende at han spannet har fått en så god start på løpet, sier Arnhild og tørker ennå noen tårer fra øyekroken.

Som forventet
Trond Ørslien, Finnmarksløpets ekspertkommentator, dro fram Roger Dahl som en av storfavorittene foran årets løp.
- Roger kjørte veldig godt i Femundløpet. Han har vel aldri kjørt et så godt Femundløpet som han gjorde i år. Derfor er det ikke noen stor bombe at Roger vil være med på å prege løpet i teten, sier Ørslien.

Hvem som har disponert spannet sitt riktig vil vi i følge Ørslien først begynne å få svar på på turen tilbake igjen til Neiden og Levajok.
- Kjørerne i toppen har valgt ulik strategi i forhold til hvor de har tatt den obligatoriske 16 timers hvilen. Så langt er alt som forventet. I løpet av de to neste etappene vil vi se enda større grad av posisjonering gjennom hvem som har størst fart i spannet og hvor mye hviletid de tar, avslutter Trond Ørslien.