Askildt først ut fra Karasjok

Skrevet av: Per-Henrik Stenstrøm
Dato: 07.03.2005 21:43

Det er duket for kvinnekamp på den nest siste etappen i åtte spann-klassen. Hilde Askildt startet først ut fra sjekkpunktet i Karasjok. Noen minutter etter ligger Katy Meier (t.h.) og Jan Øystein Dervo. Finnen Joni Elomaa har brutt.

Det var bare 12 minutter som skilte Katy Meyer og Hilde Askildt da de la ut på den 83 kilometer lange strekningen mot Suosjavri.

Hilde Askildt startet 21.05 og Jan Øystein Dervo klemte seg mellom damene da han startet 21.08.

Katy Meier skulle egentlig startet 20.56 etter at hviletiden var utlignet, men hun fikk problemer like før avgang. I siste sekund bestemte hun seg for å sette ut en av hundene. Veterinær ble tilkalt før Meier la ut fra Karasjok med bare sju hunder i spannet.

Hilde Askildt hadde pigge hunder før avgang, og den 44 år gamle Geilo-kjøreren gledet seg til turen mot Suosjavri.

- Jeg kommer til å stoppe hver andre til tredje time. Da gir jeg hundene litt snacks og lar dem hvile litt. Selv spiser jeg mens jeg står på sleden. Og røyker masse, ler Hilde. Hun har ikke gjort seg opp noen formening om det er en fordel å ligge først i sporet eller ikke.

- Hadde det ikke vært moro å kjøre i mål som vinner av løpet på selveste kvinnedagen?

- Er det kvinnedagen i morgen? Da får jeg håpe den gir meg masse krefter!

Jan Øystein Dervo fra Tana har også til hensikt i blande seg inn i seierskampen. Han har ikke startet i 500 km-klassen de siste to årene, men kjørt Femundløpet. Nå er han kanskje tilbake for å vinne.