Katy Meier først til Karasjok

Skrevet av: Per-Henrik Stenstrøm
Dato: 07.03.2005 17:24

Katy Meier kjører fort i åtte spann-klassen, men hun tror Hilde Askildt vinner. I så fall blir hun første kvinne noensinne.

- Jeg vinner ikke med så unge hunder. Kanskje neste år, smiler Katy Meier på sjekkpunket i Karasjok. Hun kom inn kl. 16.23. En snau halvtime etter kom konkurrenten Hilde Askildt inn til sjekkpunktet. Det betyr at det kan bli et durabelig kvinneoppgjør når vinnerspannet trolig går i mål i Alta i morgen på selveste kvinnedagen.

Katy Meier ser uforskammet pigg ut når hun legger ut halm slik at de åtte hundene skal få hvile godt frem til hun setter kursen mot Suosjavri.

- Jeg tror Hilde Askildt vinner. Hun har et godt spann. Jeg har ingen seiersambisjoner, men det er hyggelig at det går bra. Hundene fungerer fint, og jeg har ikke hatt noen store problemer. Bortsett fra at det blåste en del og at sporet var gjensnødd fra Levajok, sier den 34 år gamle tyskeren som nå er bosatt i Slagnäs i Sverige.

Hun synes det er trist at ikke alle de utenlandske kjørerne har vært klar over hvilke krav som stilles av Mattilsynet og norske myndigheter.

- Men det er ingen tvil om at det er kjørernes ansvar å sette seg inn i gjeldende regler. Og ikke minst følge dem, understreker Katy.