Hilde Askildt først til Levajok

Skrevet av: Per-Henrik Stenstrøm
Dato: 07.03.2005 02:32

- Jeg sto på matta hele veien over fjellet. Det gikk nesten litt for fort, sier Hilde Askildt i det hun ankom tredje sjekkpunkt kl. 02.18. Lederhundene Rex og Polmak (bildet) er i storslag.

Da Hilde Askildt sjekket inn på Levajok som første kjører mottok hun en premiesjekk på 2500 kroner fra Tana kommune. 44-åringen deltar for andre gang i Finnmarksløpet og seiler nå opp som en av favorittene i åtte spann-klassen. Ingen kvinner har tidligere vunnet begrenset klasse.

Da hun kom til Levajok bare 6 timer og 28 minutter etter at hun startet fra Skoganvarre var hundene i topp form. Men hun fryktet at det skulle gå galt.

- Det var litt "plopsete" føre. Litt løs snø her og der, og det kan føre til at hundene kan tråkke over. Men heldigvis gikk det bra, sier Geilo-kjøreren som til daglig jobber som førskolelærer i barnevernet.

Hun har deltatt i Femundløpet tre ganger tidligere, men hevder at hun ikke har vinnerambisjoner.

- Jeg kjører mitt eget løp. Det viktigste er å lytte til bikkjene. Mine er vant til å gå langt før de hviler. Derfor valgte jeg å stikke tidlig fra Skoganvarre, forteller 44-åringen som nå kryper i soveposen for å sove noen timer på fjellstua.

Hilde Askildt tar sin obligatoriske åtte timers hvil på Levajok. Jon Øyvind Selmer kom inn som andre spann og Jan Brunner sjekket inn på tredje.