Katy Meier først til Skoganvarre

Skrevet av: Per-Henrik Stenstrøm
Dato: 06.03.2005 21:13

Katy Meier kom til det første sjekkpunktet kl. 17.18. Det betyr at den tyske veteranen bare har brukt litt over fem timer fra starten i formiddag. Neste spann kom nesten 25 minutter bak.

Katy Meier bruker samme oppskrift på 500 km som i fjor. Også da var hun den første kjøreren som ankom Skoganvarre. Den tyske veteranen fikk det imidlertid svært tungt utover i løpet, og måtte til slutt bryte på ferden mot Suossjavre. Det er enda veldig tidlig i løpet. Bare 113 kilometer er kjørt, men det er ingen tvil om at hun har fått god fart på spannet.

- Hundene ser friske og pigge ut. Alt har gått smertefritt hittil, smiler Katy Meier mens hun forer hundene. Hun har ikke opplevd noen problemer på den første etappen.

- Jeg kommer nok til å hvile fem timer før jeg kjører videre.

Bak Katy Meier kom Hilde Askildt fra Geilo. Hun ankom Skoganvarre 17.40. Dermed er det to jenter i ledelsen.

- Alt ser bra ut, men jeg var litt bekymret for en hund som ikke har spist de siste dagene. Den tar imidlertid til seg mat nå, sier Askildt som debuterte i fjor i Finnmarksløpet og gjorde en god figur. Hun regner med at hun kjører mot Levajok i 20-tiden.

Bjørnar Bjørkhaug fra Neiden og hans åtte hunder var tredje spann inn til Skoganvarre. Han deltar i løpet for første gang.