Siste nytt fra Finnmarkslopet

Skrevet av: Arne Oddvar Nilsen/Foto: Jon-Arne Wilhelmsen
Dato: 28.01.2005 22:38

Finnmarksløpet bruker nyhetsspaltene på websida jevnlig til å gjøre kjørere og publikum oppmerksom på endringer og nyheter i arrangementet. Her kommer et lite oppsamlingshit med en del større og mindre endringer og nyheter for kjørere og publikum.

Levajok fjellstue sjekkpunkt for begge klasser
Sportsstyret i Finnmarksløpet har nå bestemt at Levajohk fjellstue skal være sjekkpunkt også for 1000 km på vei østover. Det er særlig de trafikale problemene ved Kirkestua ved Saravannet som har vært avgjørende når det gjelder å flytte sjekkpunktet til fjellstua.

Endringer i innkjøringen til Kirkenes og Sirbma
Roger Dahl og løypegjengen melder at det blir endringer på løypa inn til Kirkenes og også innkjøringa til sjekkpunktet Sirbma på returen. Begge endringene er å finne i løypebeskrivelsen for 1000 km-klassen.

Mulig besøk til bygda Båteng
Mange større og mindre bygder i Finnmark ønsker besøk av Finnmarksløpet. Dette gjelder også folk i Båteng og løypesejef Roger Dahl sier at det kan bli endringer på løypa ut fra Hillagurra for å imøtekomme dette ønsket.

Maksvekt på depotsekkene
Sist men ikke minst: Flere trailerlass med depotsekker skal spres over store deler av Finnmark fylke. Tor Erling Langjord som i år for n'te gang har ansvaret for gutta som kjører ut sekkene, henstiller til kjørerne om ikke å pakke enkeltsekker tyngre enn 20 kilo. Selv om det er handfaste karer som står for jobben så kan det slite på ryggen i det lange løp!
Tor Erling understreker også at - sekker som ikke løftes opp på planet idet de leveres - vil ikke bli med når bilene kjører!

Bildet er fra Båteng i Tana kommune takk til http://www.tanasiden.com/ for lån av bilde