Ny pressesjef for Finnmarksløpet

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 14.01.2005 23:44

Reportasjesjef Per Henrik Stenstrøm har sagt ja til å ta på seg jobben med å være pressesjef under Finnmarksløpet 2005. Per Henrik har lang presseerfaring fra blant annet Nrk, Tv3, P4, Tv-Norge og Tv2. I dag er han reportasjesjef i magasinet Vi Menn. Nå er han klar til dugnadsinnsats for Finnmarksløpet.

Fjorårets pressesjef John Arne Markussen er på utenlandsreise når Finnmarksløpet pågår og kan derfor ikke ta på seg jobben i år. Men det er ingen krisestemning i pressegruppa selv om John Arne uteblir, hans erstatter stiller i samme toppklasse.

Bred presseerfaring
Per Henrik Stenstrøm er kanskje mest kjent fra Tv3-programmet Etterlyst, men han var også i flere år programleder i P4 for debattprogrammet Syttentretti og for morgensendingen. I tillegg har han ledet flere redaksjoner - blant annet Tv2 - Hjelper Deg. Per Henrik er også en ettertraktet foredragsholder og har holdt kurs i medietrening for næringsliv, politikere og organisajoner i en årrekke.

For to år siden deltok Per-Henrik på en av scootersafariene som fulgte Finnmarksløpet og fikk et innblikk i hva Finnmarksløpet er. Foruten at han skrev en flott artikkel i Vi Menn om opplevelsene i Finnmark, ga det tydeligevis mersmak, for det var ikke nei i hans munn da han ble spurt om å gjøre en jobb for Finnmarksløpet.

– Finnmarksløpet er alt. Action og eventyr. Drøm og virkelighet. En av verdens tøffeste konkurranser. En mannejevning som vinnes av den som behersker alt. Som er herre over alle elementene. Min jobb er å vekke folk. Sørge for at flest mulig får vite mest mulig om Europas lengste hundesledeløp. At Finnmarksløpet får den oppmerksomheten i media som det fortjener, sier Per Henrik Stenstrøm.

Kanskje på startstreken en dag
Per Henrik vil nå lede pressearbeidet fram mot løpsstart i mars hovedsaklig fra Oslo, men han vil også komme iallfall en tur til Alta før løspstart i mars. Under selve løpet vil han være på plass det meste av tiden for å følge Finnmarksløpet fra sidelinja. Men kanskje stiller han selv til start en dag.

– Jeg er over gjennomsnittet friluftsinteressert og er bitt av polarbasillen. Har ikke egne hunder ennå, men drømmer om en hundegård. Kanskje jeg en gang kan delta med eget spann, drømmer Stenstrøm.

Du kan kontakte Per Henrik på mobil nr. 916 08 356 eller på e-post: per-henrik@finnmarkslopet.no