Ketil Reitan:
Mangler kun "nye" Finnmarksløpet

Skrevet av: Stig Martin Arctander/Niels Westphal (foto)
Dato: 23.11.2004 21:51

Merittene til Ketil Reitan taler sitt utvetydige språk. Ketil har gjort det som er å gjøre innen langdistanse hundekjøring. Han har kjørt Iditarod, Yukon Quest, av mange kalt verdens hardeste hundeløp. Han har kjørt Alaska fra nord til sør, og fra vest til øst. Fra Nome i Alaska til Anadyr i Sibir. Verdens nordligste hundeløp, Finnmarksløpet har han kjørt fire ganger. En ting mangler allikvel. Han er ennå ikke kjørt "nye Finnmarksløpet" -Alta - Kirkenes tur/retur. Men i mars stiller veteranen på startstreken, klar for en ny Finnmarksopplevelse.

Ketil har gjort det som sikkert mange hundekjørere drømmer om. Han har bodd på nordkysten av Alaska og kjørt de fleste store løpene. Kennelen hans er i dag oppkalt etter Hulahula, en av de største elvene som renner nordover i Alaska, og som munner ut i Nordishavet ved Kaktovik. I dag holder han til i Østerdalen, to mil sør for Røros.

For framtiden ønsker Ketil seg et Nordkalottenløp, og ikke et Finnmarksløp.

- Det ville vært fint om løpet gikk innom Sverige, Finland, Norge og kanskje Russland. Dette vil kunne bli veldig bra. Her er det god infrastruktur, og lettere for media å komme ut enn for eksempel i Iditarod. Målet er ikke at det skal være så veldig mye lengre, men at det omfatter større interesser, innen forskjellige land. Det vil øke interessen på resten av Nordkalotten, mener veteranen.

Når det gjelder årets Finnmarksløp, håper han det blir gode forhold. Fokusering på hundekjøring og ikke omlegging av spor.

- Jeg ser fram til å konkurrere med mange andre gode spann, avslutter Ketil Reitan, og legger til at Finnmarksløpet har verdens beste hundekjørerløp webside!