Nytt medlem av sportsstyret

Written by: Stig Martin Arctander/Foto: Fml-2004
Date: 16.11.2004 21:30

Tore Albrigtsen gikk i høst inn i sportsstyret i Finnmarksløpet. Han mener det er godt det kommer inn nytt blod. Å få noen inn fra Tromsø, mener han kan bidra til et bedre løp. -Som aktiv kjører ønsker jeg jo å være med å bidra og påvirke den sporten jeg selv driver. Det trengs større bredde i gruppen som jobber med løpet, uten at dette ikke skal oppfattes som kritikk av jobben som tidligere er gjort, sier Tore.

- Av praktiske grunner er det vanskelig nok å komme på møter når man reiser fra Tromsø, men ideelt sett burde det vel vært gunstig med noen fra miljøet sørpå også. Men det er nok ønsketenkning, sier Tore Albrigtsen

Sportsstyret har ansvar for det sportslige rundt løpet. De har nært samarbeid med teknisk delegert, veterinærene, Alta trekkhundklubb og a/s styret i løpet. Pluss at de er et bindeledd mellom arrangør og Norges hundekjører-forbund. Sportsstyret skal ivareta kjørerens interesser og sørge for at det blir et godt sportslig arrangement. Resten av sportslig styre består av: Marit Honerød (leder), Arne Karlstrøm, Rita Hallvig og Rutha Bang Pedersen

Tore Albrigtsen har kjørt Finnmarksløpet syv ganger. Sammen med samboer Tove Sørensen driver han Tromsø Villmarkssenter som satser mye på opplevelser med hund i fokus. Tore har et personlig ønske om at Finnmarksløpet skal utvide spannklassene dvs. antall hunder som det er tillatt å kjøre med fra dagens 14 i åpen klasse 1000 km, til 16 som i Iditarod, eller enda bedre - helt åpent. Videre ønsker han seg også et enda lengre Finnmarksløp.

- Om løpet gikk innom Russland og Finland ville det løfte løpet med tanke på blant annet medias interesse. Det ville også gjøre det mer spennende for utenlandske kjørere og sponsorer. Kanskje kunne dette også være en inngangsport for å få støtte fra EU midler, tenker Tore høyt, uten å ville røpe sitt forhold til medlemskap i unionen.

Tore forteller at styret ønsker å være med på å videreutvikle langdistansesporten. Evaluere det som er gjort tidligere og se hvordan det kan bli bedre. I den forbindelse ønsker de også å forbedre evalueringen etter løpet. Allerede fra i år av ser sportsstyret på andre måter å evaluere løpet på.

- Det tradisjonelle evalueringsmøtet etter løpet er ikke godt nok, kjørerne er slitne og har ikke hatt tid til å fordøye inntrykk. Kjørere som har kjørt åpen klasse i år, vil bli kontaktet med hensyn til evaluering av 100 mila. Det vil bli en del konkrete spørsmål som går på hviletid, spannstørrelse, hvordan skal det være på sjekkpunktene i forhold til publikum, og hvordan de som følger løpet som tilskuere kan observere og lære mer fra dem som kjører, sier det ferske sportsstyremedlemmet, Tore Albrigtsen.