Enda bedre resultatservice!

Skrevet av: Arne Oddvar Nilsen
Dato: 20.11.2004 20:49

Finnmarksløpets resultatservice har de siste årene fått mye skryt og blitt et eksempel for andre løpsarrangører, det være seg nasjonalt i Norge eller internasjonalt. Fra og med nå er den enda bedreÂ…

Etter fjorårets løp har dette med forholdet mellom tid brukt til kjøring og tid brukt til hvile av spannet vært et hett tema i hundekjørerkretser i Norge. Man er blitt klar over at man i de norske løpene har kvilt relativt mindre og kjørt relativt saktere enn det som er vanlig f. eks i Iditarod i Alaska. Dette har man forklart med at løpskulturene har hatt ei forskjellig utvikling.

De først Finnmarksløpene hadde vinnertider på under to døgn, mens de første årene Iditarod blei avvikla brukte kjørerne ofte 20 døgn og mer på å tilbakelegge strekningen fra Anchorage til Nome! Kan hende er det en forutsetning for at Finnmarksløpet skal utvikle seg videre at man etter hvert får en kjørekultur her mer lik den en finner i de lengre løpene i Amerika?

For å gi enda bedre informasjon gjennom Finnmarksløpets resultatservise, er det nå bygd inn en oversikt som viser et detaljert kjøreopplegg for hver løper – der det også går frem hvor stor del av den totalt anvendte tida, som er brukt til pausing på stasjonene – beregna idet kjøreren forlater et sjekkpunkt!

Du finner detaljene ved å gå inn på ”Resultathistorikk” og klikke på årstall og løp, for så å klikke deg inn på hvilken som helst av de kjørerne som er på resultatlista. Under resultatoversikten finner du: ”Detaljert løpsoversikt for hver løper” – klikk på den og du får alle detaljene!