Nina overtar ledelsen i Finnmarksløpet AS

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Dato: 30.08.2004 20:14

På årets generalforsamling i Finnmarksløpet AS ble Nina Prebensen (41) fra Alta valgt til ny styreleder. Hun overtok lederjobben av Per Aronsen som har sittet som leder siden dannelsen av driftsselskapet i 2001.

Litt forenklet sagt så er Alta Trekkhundklubb ansvarlig for den sportslige delen av løpet og Finnmarksløpet AS for den økonomiske biten. Med Nina på plass er lederne på plass i de to nøkkelorganisasjonene for å få avviklet Finnmarksløpet 2005

Det er en kvinne med bred erfaring både fra næringsliv og høyere utdanning som nå tar fatt på oppgaven å styre Finnmarksløpet mot nye mål. Nina Prebensen er utdannet siviløkonom og arbeider til daglig som førstelektor ved Høgskolen i Finnmark. Hun har to barn, arbeider på doktorgrad og er en person med stor arbeidskapasitet.

- Jeg liker nye utfordringer. Styrelederjobben er jeg tent på og jeg ser virkelig fram til å jobbe med løpet, sier Prebensen

Stort potensiale

Siden oppstart av selskapet har Prebensen sittet i styret for Finnmarksløpet AS. Som altaværing har hun kjent løpet i mange år som vanlig publikum. Prebensen har ikke selv hunder og hennes motivasjon for å jobbe med løpet er nettopp løpets unike innhold og ramme.

- Jeg tror løpet har stort potensiale både markedsmessig/profileringsmessig for hele Nord Norge. Vi må jobbe systematisk og langsiktig for å løfte det videre. Finnmarksløpet er en positiv profilbærer som kan være interessant for mange bedrifter å knytte seg til. Løpet er tøft, utfordrende. Det er teamwork, nærhet til natur o.s.v.. I det hele tatt inneholder arrangementet utrolig mange spennende elementer, sier Nina.

Den nye styrelederen har allerede rukket å tenke en del på de kommende utfordringene i sommer.

- Jeg har jobbet litt med strategier for løpet som jeg vil legge fram for styret som utgangspunkt for drøftinger og det videre arbeidet. Den fantastiske sommeren er snart over og i neste uke skal det nye styret ta fatt på arbeidsoppgavene, avslutter Prebensen.