FL-500: Hvem leder egentlig?

Skrevet av: Elisabeth Bergquist/Trond Ørslien/Thomas Wærner
Dato: 06.03.2016 18:53


F.v. Trond Ørslien, Herman Wærner og Thomas Wærner. Foto: Morten Broks

Våre ekspertkommentatorer Thomas Wærner og Trond Ørslien har tatt en titt på FL-500. Der er det et par overraskelser som har blandet seg inn på topp 10-lista, men også noen velkjente travere som ingen skal undervurdere.

Niklas Rogne, kometen fra Røros, ligger utvilsomt godt an. Men hva som måtte skje på de neste sjekkpunktene har alt å si, for som resultatlista viser: Det er veldig tett i teten. Etter at kjøre- og hviletid er regnet ut, er den reelle plasseringslista i teten av FL-500 som følger:


Niklas Rogne driver med hundestell i Karasjok. Foto: Rikke Masternes

1. Niklas Rogne
2. Ole Sigleif Johansen, + 17 minutter
3. Alexander Schwarz, + 29 minutter (ble #3 i fjor)
4. Elisabeth Edland, + 32 minutter (vant FL-500 i fjor)
5. Øyvind Jakobsen, + 38 minutter
6. Ronny Wingren
7. Terje Svendsrud

Thomas Wærner tipper at alle kjørerne stopper i Karasjok. Det løpet egentlig handler om nå, er å komme seg raskest mulig til Skoganvarre, siden alle kjørerne må ta ut seks timers obligatorisk hvile der (av en pott på totalt 22 timer hviletid). Det var på forhånd stilt spørsmål ved om 22 timers hvile ville være nok gjennom løpet. Vi tror at de fem som leder nå, kommer til å kjøre løpet på de 22 timene i potten; at de altså ikke vil hvile mer underveis enn de 22 timene de er pålagt å ta.


Ronny Wingren kommer inn til Karasjok. Foto: Rikke Masternes

Niklas Rogne har raskest kjøretid til Karasjok. Det er interessant. Han har en liten ledelse. Alle kjørerne har nok hviletid til å stoppe i Karasjok, men hvis noen kjører rett gjennom et sjekkpunkt, er det mest trolig at de velger å gjøre det her. Det tar en stund å varme opp hundene, og strekningen fra Mollisjok til Karasjok er ikke lang. Thomas antar kjørerne vil vile fire timer i Karasjok, fire i Levajok og seks i Skoganvarre.

Niklas Rogne og Ole Sigleif Johansen har begge hunder som har gått litt lengre løp tidligere i sesongen. Det er en fordel i denne sammenhengen, for det skjer noe med hundene når de har gått 50 mil - da faller de gjerne litt sammen.

Så langt vil våre eksperter hevde at Niklas Rogne er storfavoritt, og Ole Sigleif Johansen er et "wild card".