FL-junior: Tunheim kom i mål med stil

Skrevet av: Ole Martin Jøraholmen
Dato: 06.03.2016 16:43

16 timer og 31 minutter i sporet holdt til trygg femteplass for Martin Tae Hwan Tunheim fra Alta. Førstegangskjøreren hadde som mål å krysse målstreken i FL-junior med stil, og stilfullt var det. Selv om han hadde gruet seg til den siste bakken opp til Alta sentrum, gikk det hele knirkefritt for Martin, som kjørte i mål som en ekte vinner. I målområdet mottok 15-åringen en stor flaske cola som han sprettet og drakk slik de voksne gutta gjør.


STÅLKONTROLL: Selv om champagnen var byttet ut med Coca-Cola, var det ingen ting å utsette på feiringen til Tunheim. Foto: Steinar Vik

Pappa Harald Tunheim er en velkjent profil i Finnmarksløpet, og er storfornøyd med sønnens prestasjon:
-Dette er veldig sterkt av Martin. Han trener med hundene 1-2 ganger i uka, og har jobbet mye for dette.

For mange er melodien "Conquest of Paradise" av Vangelis selve kjennetegnet ved målgangen i Finnmarksløpet, og sangen som flommer ut av høytaleranlegget setter gjerne en ekstra følelsesladet stemning i målområdet. Første gang sangen ble brukt i løpet, var for nøyaktig 10 år siden. Da var pappa Harald Tunheim førstemann i mål.

-Alle stod og gråt og lurte på hva dette her var for noe, minnes Harald lattermildt. -Derfor var det ekstra spesielt å se han komme i mål i dag, forteller pappa Tunheim.