Dette skjedde i natt i Finnmarksløpet

Skrevet av: Niels Westphal
Foto: Roger Johansen
Dato: 06.03.2016 07:43

Finnmarksløpet stopper ikke selv om du sover - mye har skjedd i løpet av natta.

FL-junior
Hanna Lyrek har skaffet seg en liten ledelse på resten av feltet og kjørte inn til Jotka i morgentimene fortsatt med seks frisk hunder. Nærmest ut fra forrige sjekkpunkt på Suossjavre var Ella Kjøsnes og Ole Bekkos, men hele feltet ligger innen to timers avstand. 

Les mer i resultatservice

FL-500
Finsk/tyske Alexander Scwarz har tatt teten. I morgentimene kjørte han ut fra Jergul etter fire timers obligatorisk hvile, fem minutter før den svenske veteranen Taisto Torneus, og ytterligere noen minutter Ronny Wingren fra Finland. Tetlagene er nå på vei mot Mollisjok, som er nytt villmarkssjekkpunkt for FL-500 i år. De fleste i det rekordstore startfeltet ligger nå i Jergul, mens noen få fortsatt er på vei fra Jotka. 

Spanjolen Julian Zufiaurre rapporteres å ha kjørt feil ut ved Jotka. Han har ikke klokket seg inn og ut på sjekkpunktet i går, og skal deretter ha fulgt FL-1000 løypa mot Skoganvarre istedenfor mot Jergul. En Røde Kors-patrulje som var i nærheten, dro ut for å sjekke og fant ham og hundene i morgentimene. Han returnerer nå til Jotka. 

Les mer i resultatservice

FL-1000
Kenneth Nilsen var første kjører inn til Levajok klokken 06.14 i dag tett fulgt av Ronny Frydenlund og Birgitte Næss. Alle spannene i løpet er nå på vei mot Levajok etter tre times obligatorisk hvile og tidsutjevning på Skoganvarre i går kveld og natt.

Les mer i resultatservice