FL-500: Tett i teten til Jotka

Skrevet av: Ole Martin Jøraholmen
Dato: 05.03.2016 21:36

Nytt av året for FL-500 er en ekstra sløyfe som gjør løypa fra Alta sentrum til Jotka fjellstue 29 kilometer lengre enn før. Det gjør at de fleste spannene ikke kjører rett gjennom Jotka, men velger å ta en pause på sjekkpunktet.

I kjøretid skiller det en times tid mellom første og siste spann, og det er foreløpig umulig å si noe om hvem som ligger best an. Det skiller ikke mer enn en halvtime mellom kjøretida til store kanoner som Ronny Wingren, Alexander Schwarz, Ole Sigleif Johansen, Elisabeth Edland og Vidar Uglebakken, og alle vil utvilsomt være interessert i å holde seg høyt oppe på lista når de kjører videre mot neste sjekkpunkt på Jergul.

Kl. 19.30 lørdag kveld startet spanske Jose Arias som første kjører ut fra sjekkpunktet i Jotka, og han fikk raskt følge av flere, deriblant finske Wingren. De første spannene ventes inn til Jergul noe etter midnatt.


PERLER PÅ EN SNOR: Spannene ankommer sjekkpunktet på Jotka med jevne mellomrom. Her er Per Morten Brennodden i fint driv. Foto: Roger Johansen