Nominer kandidater til handlerprisen

Skrevet av: Pressemelding (bearbeidet)
Foto: UIT Campus Alta
Dato: 05.03.2016 15:51

Under Finnmarksløpet har alle kjørerne en handler, dvs en person som bistår hundekjørerne. Handleren er svært viktig, da han eller hun skal passe på kjøreren under løpet, legge til rette for mat og søvn, og ikke minst holde fokus på taktikk og konkurrenter. En handler er alltid i nærheten av hundekjøreren inne på sjekkpunktene, med unntak av på villmarkssjekkpunktene.

Tradisjonen tro skal bachelorstudentene i Arktisk Friluftsliv fra UIT- Norge Arktiske Universitet – campus Alta dele ut prisen for årets beste handler i 1000 km-klassen. Prisen går til en person som utmerker seg utover sine ordinære oppgaver.

 F.v.: Haakon Zeiner Hansen, Morten Gjørlihagen, Komité-leder Anne-Lise Berg, Anja Åse Wied, Reidar Arnesen og Eirik Hellerud.

Juryen vil vektlegge følgende kriterier:

- Handleren viser respekt for reglementet, frivillige, publikum og andre team
- Handleren sprer glede og engasjement
- Handleren viser sjenerøsitet og hjelpsomhet ovenfor andre 

Prisen er en luhkka fra Fjellräven, et samebelte med storkniv, samt en sølvknapp. Dette er en pris som skal symbolisere handleren. Samene har alltid brukt sølv når de ferdes på Finnmarksvidda, da sølv beskyttet en mot de underjordiske. En handler skal beskytte kjøreren under løpet. Kniven er en varig følgesvenn som man trenger for å overleve, altså et nyttig  redskap. Beltet, som er av skinn, symboliserer behovet for støtte og den som holder kjøreren oppe under den tøffe konkurransen. Luhkkaen er et beskyttelsesplagg mot vær og vind. 

Hvis du har sett handlere som utmerker seg positivt, ikke nøl med å ta kontakt! Fortell oss hvorfor du syns at akkurat denne handleren burde få prisen. 

Send en e-post til: Handlerprisen@outlook.com eller send en sms til 97015531