Ute av kurs

Skrevet av: Hanne Larsen Hajdari
Dato: 09.03.2003 21:24

Kathy Mayer fra Sverige fikk problemer ved innkjøringen til Karasjok og kjørte et godt stykke oppetter Karasjohka før hun fikk snudd. Sjekkpunktansvarlig Rune Somby måtte rykke ut med snøscooter for å få huket spannet inn.

- Hun hadde kjørt et par kilometer for langt ja, bekrefter Somby. Mayer mener merkinga er for dårlig. - Løpet er bra men merkinga er for dårlig, sier hun ved ankomst. Teknisk Delegert (TD) Rita Hallvig avfeier imidlertid påstandene om for dårlig stikking. - Det er ikke for dårlig merket. Men hvis man ikke ser etter merkene så nytter det jo ikke, sier hun kontant.

Mayer som kjører begrenset klasse forklarer også feilkjøringa med at hun har hatt problemer med å få hundene til å gå i motvind. - Hundene har blitt syk av all motvinden og når vi fikk kraftig motvind rett i mot oss nede på elva før avkjørselen til sjekkpunktet, snudde de tvert om. Når det er vindstille løper de som pokker, så det er synd med vinden, sier hun. Kathy Mayer akter å ligge i ro over natten i Karasjok og vente på bedre vær. - Dersom vinden ikke løyer til i morgen så må jeg bare gi opp, jeg kan ikke presse hundene mange mil i motvind, avslutter en lettere oppgitt Mayer.

Kathy Mayer fra Sverige kom ut av kurs. Foto Jan-Arne Wilhelmsen