Klar for søknader

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 18.01.2016 13:37

Nå kan du søke på 3-årig videregående utdanning innenfor sledehundkjøring.

Tana Videregående skole tilbyr nå en 3-årig utdanning innenfor hundekjøring som også gir generell studiekompetanse. Hundekjøringslinja vil gi deg bred kunnskap om hund og sledehundkjøring, næringsdrift og økonomi, løpskjøring og løpsarrangering, friluftsliv og bærekraftig bruk av naturressurser. I tillegg gir linja deg generell studiekompetanse som gjør det mulig å studere videre etter disse 3 årene.

Linjen er landsdekkende, det vil si at ungdom fra hele landet kan søke. Det er også mulighet å ta med seg et begrenset antall hunder etter søknad. Skolen har elevhjem der måltider er inkludert. Les mer: http://www.tana.vgs.no/elever/elevhjemmet/

FLERE JUNIORER: Det kan hende Finnmarksløpet vil se enda flere juniorer på startstreken i årene som kommer når Tana vgs nå får sin hundekjørerlinje opp å gå. Foto: Niels Westphal.
FLERE JUNIORER: Det kan hende Finnmarksløpet vil se enda flere juniorer på startstreken i årene som kommer når Tana vgs nå får sin hundekjørerlinje opp å gå. Foto: Niels Westphal.

Hvem er linja beregnet for?

Du trenger ikke være erfaren hundekjører for å søke, men du må vite hva du går til og ha litt bakgrunnskunnskap om hva sledehundkjøring innebærer. Du må fremfor alt være interessert og glad i hund generelt. Du må også være forberedt på å være mye ute i all slags vær. Utdanningen vil til dels tilrettelegges etter elevenes erfaring og interesser. Motivasjon og målet ditt med å gå på linja vektlegges. Inntaket skjer delvis etter karakterer og delvis basert på intervju med eleven.

Skolen har utstyr for hundekjøring både høst og vinter, og leier inn hunder fra hundekjørere i nærområdet. Det er i tillegg mulighet å bruke egne hunder hvis man har det. Elevene må selv ha med seg klær til hundekjøring til alle årstider, og utstyr som for eksempel hodelykt, sovepose mm. Hvis elevene skal kjøre løp må de også ha eget utstyr til dette.

Vil du være en av de 8 som begynner på verdens første 3-årige hundekjøringslinje?

Søk på vigo.no innen 1. mars. Linjen heter «Naturbruk med hundekjøring» (kode: NANABM1-HK)

Skolen deltar på YO-messer i Finnmark (Hammerfest 19.1., Alta 20.1., Båtsfjord 2.2. og Kirkenes 11.2.) om du er i området og vil prate med oss.

Les mer om linja: http://www.tana.vgs.no/opplaringstilbud/landsdekkende-hundekjoringslinje/