FL-1000: Tyvparring kostet Brennodden sølvet

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 13.03.2015 23:51

Kjell Brennodden fikk ei tyvparring da han stanset for å snacke hundene underveis. Dermed ble han tvunget til å ta en uplanlagt pause, og Ralph Johannessen så sitt snitt til å smette forbi. Det ble likevel pallplass og bronsemedalje på Kjell Brennodden. Han har gjort sitt beste Finnmarksløp siden 2009.



Kjell Brennodden inn til Levajok 1. Foto:Fredrik Ljone Holst. 

Kjell Brennodden har vært i teten av FL-1000 gjennom hele løpet. Han har hvilt godt og holdt raskere fart i sporet enn mange av konkurrentene. Det har betalt seg. På etappen fra Neiden 1 til Kirkenes holdt spannet hans en snittfart på hele 15,9 km/t. 


Kjell Brennodden i Varangerbotn. Foto: Dmitri Sharomov

Han og hundene har imidlertid også fått merke uværet. Brennodden bor i Folldal, ved foten av Rondane, og han er ikke uvant med vinterstormer i fjellet. Likevel mente han at noe av været i årets Finnmarksløp er noe av det tøffeste været han har opplevd. På etappen fra Sirbma til Levajok hadde spannet en snittfart på bare 9,5 km/t.


Kjell Brennodden ble møtt av Sigrid Ekran og Ralph Johannessen da han kom over målstreken i Alta. Foto: Steinar Vik

Til NRK sa Brennodden at han skjønte i Levajok at Sigrid Ekran ville vinne, dersom ikke noe uforutsett skulle skje. - Jeg har hatt to dårlige år med sykdom og uhell i Finnmarksløpet. Nå skal jeg kose meg og komme i mål, sa han. Det klarte han. Han fikk sin tredje pallplassering på ni år.