FL-1000: Gode spor, men krevende vind

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst/Elisabeth Bergquist
Dato: 12.03.2015 23:33

Når vår reporter spør hvordan etappen fra Levajok til Karasjok har vært, sier Ekran: - Vinden var jo midt i fleisen, men det var gode spor. Hun forteller at vinden ble noe lettere da hun kom seg bort fra Levajok.

Sigrid Ekran i gang med hundestell ved ankomst Karasjok. Foto: Dmitry Sharomov

Det var en noe sliten hundekjører som kom inn til Karasjok i samme øyeblikk som kveldens sending på NRK startet. En ordknapp Ekran var rask til å finne oppstallingsplassen sin og gå i gang med hundestellet. En gave fra Karasjok kommune rakk hun også å ta imot.

Ekran har brukt 6 timer og 49 minutter på sporet fra Levajok til Karasjok. Det er bare 20 minutter mer enn hun brukte på samme etappe i fjor. Ved ankomst Karasjok har hun 3 timer og 50 minutter gjenstående obligatorisk hviletid. De nærmeste konkurrentene - Kjell Brennodden og Ralph Johannessen - har henholdsvis 03:02 og 03:51 gjenstående obligatorisk tid. Samtidig ligger de et stykke bak Ekran i sporet.

Sigrid Ekran og hennes hvilende hundespann på sjekkpunkt Karasjok sent torsdag kveld. Foto: Dmitry Sharomov

Det er derfor ikke umulig at Ekran velger å hvile lenger enn det den obligatoriske hvilen hennes foreskriver, i håp om at mer hvile gir mer sprut i spannet når hun skal legge ut på det siste strekket mot Jotka og mållinja i Alta.