FL-1000: -Selv folk fra kysten ville sagt det var mye vind

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst
Foto: Geir Stian A. Larsen
Dato: 12.03.2015 14:39


God hjelper og konkurrent. Foto: Geir Stian A. Larsen

Steinar Kristensen og Birgitte Næss Wærner kom i samlet flokk inn til sjekkpunktet, etter en meget lang og stri tørn for å komme seg fra Sirbma til Levajok.

- Hundene har gått timesvis i stiv kuling. Eller, det var mer enn stiv kuling. Stiv storm, er det noe som heter det, flirte Steinar Kristensen vel inne på sjekkpunktet. Selv folk på kysten ville sagt det var mye vind, mente han.

Han forteller at det forsåvidt ikke var så dårlig sikt, men at det var veldig mye vind.


Birgitte Næss Wærner foran Steinar Kristensen inn til Levajok. Foto: Geir Stian A. Larsen

Den gode hjelper

-Hva skulle jeg gjort uten deg, Steinar, spør Birgitte Næss Wærner og snur seg mot spannet som ligger ved siden av henne. Hun kom inn til Levajok sammen med Steinar Kristensen, og da de var «trygt i havn», ga de hverandre en god klem.

-Han hjalp meg da jeg mistet spannet i starten, og han hjalp meg igjen nå. Steinar er min favoritt, sier hun med et stort smil.

Da det blåste som verst, la hun seg i vindsekken en stund, men fikk kjøre sammen med Steinar inn til sjekkpunktet.

Visste ikke om uværet

Etter å kjørt rett gjennom Varangerbotn, traff hun uværet etter å ha hvilt noen timer på Sirbma. I hvor stor grad hun ble straffet for stuntet med dobbeltetappen, er hun litt usikker på.

-Jeg visste ikke om det været, men det hadde nok vært lettere å kjøre gjennom det om de hadde hatt mer overskudd. Samtidig er de ikke fysisk slitne, de er mentalt slitne, forklarer hun.


Birgitte Næss Wærner snacker hundene etter ankomst Levajok. Foto: Geir Stian A. Larsen.

Det er mulig hun er litt mentalt sliten selv også. Noen øyeblikk tidligere sa hun at hun var litt usikker på hva som var natt og hva som var dag.
-Men jeg ser jo at det er lyst nå, la hun kjapt til og lo litt. Så den eventuelle forvirringen stikker ikke så dypt.

Tapt terreng

Selv om hun prøvde å vippe Sigrid Ekran av pinnen ved å droppe hvile i Varangerbotn, har ikke statistikken gått i Birgittes favør det siste døgnet. Ut fra Varangerbotn lå hun 1.16 foran Sigrid. Inn til Sirbma var rte kvarter av det forspranget borte. Ut fra Sirbma, lå Kjell Brennodden 20 minutter foran Sigrid, som igjen hadde 20 minutters luke ned til Birgitte. Etter den forblåste etappen til Levajok, er Sigrid igjen i tet, mens Birgitte har havnet hele fem timer bak.

Sigrid var i ferd med å stelle spannet og så ut osm hun var i ferd med å forberede seg på avreise fra Levajok da Birgitte kom inn.