FL-1000: Nervekrig om hviletid

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst / Elisabeth Bergquist
Foto: Fredrik Ljone Holst
Dato: 12.03.2015 00:27

Inne på sjekkpunkt Sirbma er det to konsentrerte damer som jobber nærmest side om side med hvert sitt hundespann. Bakliner og sokker skal av, halm skal på bakken og dekken eller pledd skal på slitne hundekropper. Tause og fokuserte arbeider de to tet-damene med å stelle for hundene. De vet at innsatsen her er med på å avgjøre hvem som vinner.

Sigrid Ekran er lett gjenkjennelig med sin rosa Eukanuba-slede. Her inn til Sirbma natt til torsdag 12. mars. Mobilfoto: Fredrik Ljone Holst

Birgitte bryter isen. Hun vet angivelig ikke hvor lenge hun blir her, og spør hvor lenge Sigrid skal være. - Jeg vet ikke ennå, er det noe lattermilde svaret hun får. - Hvor lenge blir du?

Litt senere mener noen å høre at Sigrid sier "Jeg får vel dra når du drar."

Sigrid uttalte til vår reporter at  hun ikke ble så veldig overrasket over at Birgitte freste gjennom Varangerbotn. Ekran sier at hun fortsatt følger sin egen plan og kjører sitt eget løp.

Når de drar fra Sirbma, legger de kursen over 70 kilometer til Levajok. Reglene sier at alle spannene må ta ut en 10-timers hvile på sjekkpunktene Levajok2 og/eller Karasjok. Minimum to av de ti timene må tas ut i Karasjok pga veterinærsjekken der. De resterende åtte timene er det opp til hundekjøreren å fordele på begge eller et av sjekkpunktene.

Taktikkeriet er dermed ikke over enda, og det er slett ikke sikkert at første spann ut fra Sirbma vil komme først til Alta.