FL-1000: To kvinner kjemper om Saltdalshytta

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 12.03.2015 13:13

Den beste kjøreren sammenlagt i FL-1000 i 2014 og 2015 vinner en Saltdalshytte verdt 540 000 kroner. Fjorårets vinner, Sigrid Ekran, leder løpet ut fra Neiden og har dermed et godt tak i hytta. Men det er veldig langt til målstreken i Alta, så Ekran kan ikke drømme seg bort på hyttetur ennå.

Bak truer først og fremst Birgitte Næss Wærner. Hun ble nummer to i fjor, og ligger i øyeblikket på fjerdeplass. Slår hun Ekran til slutt har hun muligheten til å få hytta til Synnfjell, hvis Sigrid Ekran blir nummer tre eller dårligere. Skulle Wærner vinne og Ekran nummer to, vil de få samme plassiffer. Den som har lavest brukt tid samlet på begge løp, vil da vinne hytta. 

Birgitte kan få hjelp fra blant annet Harald Tunheim til å komme mellom seg selv og Sigrid Ekran til slutt. Men altaværingen Tunheim, har også mulighet til å kapre hytta selv. Han ble nummer fire i fjor, og kan med en sterk avslutning ha en mulighet. Men Tunheim ser ut til å måtte slippe taket i de andre, og kan neppe true de to andre i hyttekampen.

Ronny Frydenlund som ble nummer tre i fjor, ser heller ikke ut til å kunne være med i kampen. Han ligger i øyeblikket på niendeplass.

Premien er gitt av Saltdalshytta.