FL-500: Koch fikk pris for hundestell

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Foto: Emma Cowell
Dato: 10.03.2015 22:02

Prisen for beste hundestell er kanskje den prisen som rangerer høyest blant alle hundekjørerne. Den sier noe om hvordan de har klart å ta vare på løpets virkelige stjerner - hundene - under alle forhold, til enhver tid og uansett egen sinnstilstand. Prisen forteller mye om det å ivareta dyrevelferden underveis i løpet.

Eveline Koch mottar prisen for beste hundestell på FL-500. Foto: Emma Cowell.

Prisen for beste hundestell deles ut fra veterinærene på grunnlag av det de observerer og erfarer underveis i løpet. Alle hunder og kjørere følges grundig før, underveis og etter løpet, og veterinærene har dermed et godt grunnlag for å uttale seg om hvem som er dyktige på å stelle hundene sine.

I år bestemte de altså at den som utmerket seg mer enn alle konkurrentene på dette området blant de som fullførte 50 mil, var vinneren av FL-500 RNB, Eveline Koch. Koch kjører for Sverige, hvor hun og samboer Karsten Grønås driver med sibirske huskyer. Hun er opprinnelig fra Nederland.

Prisen for beste hundestell har sett FL-500 og RNB under ett. Den består av en pengepremie, en vandrepokal samt et bilde laget av Roland Panze.

Vi gratulerer Eveline Koch med en vel fortjent pris!