Parkeringsvakter gikk 17 mil på ski

Skrevet av: Tor Mikkelsen
Foto: Hanne Nilsen
Dato: 10.03.2015 09:54

To studenter ved  Universitetet i Alta, Sindre Sivertsen og Mads Grøtta, meldte seg som frivillige og kunne tenke seg å være parkeringsvakter på sjekkpunkt Levajok. Hva gjør man så for å komme seg dit når man holder på med bachelor i arktisk friluftsliv og bor i Alta? Svaret er innlysende: man går på ski ! En liten svipptur på 8 dager og 17 mil med overnattinger i telt, bare peanuts for disse folka. Framme i god tid før rigging, ble de tatt imot som konger, innlosjert i hytte + kaffe + mat + scootertur med fiske. Gutta kvitterer med å gjøre forefallende arbeid, hesteforing og snømåking, mens de venter på hundespann og følgebiler.

Foto: Kjell O. Brun 

 

Når både FL-500 og FL-1000 rykker inn samtidig med følgebiler og handlere, er god logistikk på parkeringsplassen helt avgjørende for at resten av sjekkpunktet skal fungere bra. Som parkeringsvakt kan du fort bli kald på beina, særlig hvis fottøyet er skisko, bare nesten tørre . No problem, Bernt Olsen stiller med scooterstøvler.

 
Foto: Hanne Nilsen 

 

Sindre og Mads melder at de ikke kan ta samme turen tilbake, for de må rekke å være med klassen på skitur fra Alta til Karasjok. Her snakker vi hardcore friluftsliv!