FL-1000: Ronny Frydenlund tar teten ut fra Kirkenes

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst
Foto: Dmitry Sharomov
Dato: 10.03.2015 11:25

Mens Harald Tunheim lå og sov, begynte kjørerne som hadde tatt langhvilen i Neiden å komme inn til Kirkenes. Det er fortsatt tett i fronten i den gruppen; Ronny Frydenlund ledet an da de syv første kom inn i løpet av en halvtime på morgenkvisten. 

Det er også Ronny som leder ut fra Kirkenes. Etter fire timers hvile, kjørte han ut litt før klokken ni. Det gir ham rundt to timers forsprang på Harald Tunheim, som må vente de 16 timer med obligatorisk hvile er unnagjort kl. 10.40, før han kan kjøre videre.
Checkpoint Kirkenes Foto: Webkamera Kirkenes

Ulike strategier

Begge kjørerne sier løpet har gått helt etter planen så langt, men de har valgt svært ulike strategier. Mens Harald kjører fort og ventet med å hvile, hvilte Ronny tidlig og holder betydlig lavere tempo.

-Det er raske spor, men jeg står på matta og kjører på lav puls. Jeg hviler underveis når hundene trenger det, stopper langs sporet for å gi dem vann og sørger for at alle har det bra, fortlte Ronny.

Med langhvilen tilbakelagt, stiller de nå likt, og i de nærmeste etappene - og dagene - blir det spennende å se hvem som får best uttelling for valgene de har tatt.



For kjører og hunder venter nå en ny etappe i Pasviks fjell og skoger. Her ser vi Roy Åge Ugseth i går.
Foto: Dmitry Sharomov

Moro på tur

En hund står igjen i Kirkenes når Ronny legger ut på de 115 kilometerne til Ellentjern. Dermed har han tolv hunder med seg når han legger ut i delvis nytt spor til et helt nytt sjekkpunkt.

-Det blir moro, sier han om dagens oppgave og smiler mot solen han kommer til å ha i ansiktet når han kjører sørover i Pasvikdalen.

Ikke noe stress

En drøy time etter at Ronny dro, er Harald godt i gang med forberedelsene. På spørsmål om to timers luke opp til Ronny også er i henhold til planen, humrer han litt.

-Det er ikke noe jeg stresser med.

Så langt har han holdt høy fart i sporet, og dermed kan han knipe inn en del på de nesten tolv milene frem til neste sjekkpunkt. 


Harald Tunheim på vei ut av sjekkpunktet i Kirkenes. Foto: Fredrik Ljone Holst

Et kvarter før Haralds ut-tid, kjørte for øvrig Yngve Fagerli, som tok langhvilen allerede Tana. Dermed er tre forskjellige hvilestrategier representert blant dem som har kjørt ut fra Kirkenes de første to timene. 


Yngve Fagerli på vei ut av sjekkpunktet i Kirkenes. Foto: Fredrik Ljone Holst