FL-500: Finsk bronsemedalje

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 09.03.2015 19:38

- Det var et veldig, veldig bra løp, sa en lykkelig finne etter målgang. I løpet av dag i dag har den unge finnen avansert fra åttende plass og helt opp på pallen. 

- Jeg har passert fem kjørere i løpet av dagen. Farten har vært veldig mye høyere enn de andre. Hundene har vært helt fantastiske, sier han lykkelig.


Alexander Schwarz intervjues av Finnmarksløpets Trond Anton Andersen. Foto: Mads S. Pettersen

Han forteller at det var veldig mye vind på fjellet. 

- Hundene mine elsker å løpe i vinden og løp veldig raskt. Etter ganske få kilometer hentet jeg inn de som startet rett foran meg. Jeg visste at det var ganske tett, og jeg hentet inn de andre ganske fort etter det. 

Schwarz kjører hunder fra velkjente Katy Meier som har kjørt Finnmarksløpet flere ganger. To av hundene i spannet har vært med å vinne løpet med Meier i 2012. Han er bosatt i Finland hvor foreldrene driver et lite hotell. og han kjører for Finland i verdensmesterskapet. Hans bror Daniel kjører også et spann i FL-500 og er ikke veldig langt bak broder Alexander.

Tett bak pallen

På de neste to plassene fulgte en veteran og en fersking i hundekjørerfaget. Mens Jørn Sødahl Kvam har kjørt hunder i mange år, har Robin Johansen kun kjørt hund noen få år. Til slutt var det den mest erfarne som trakk det lengste strået. Sødahl Kvam ble nummer fire, mens Robin Johansen ble nummer fem. 

- Jeg er veldig fornøyd med løpet og veldig stolt av hundene mine, sa Mjøndalingen Robin Johansen, da han var vel i mål.


Robin Johansen - blid og fornøyd i mål. Foto:Niels Westphal

Jørn Sødahl Kvam var fornøyd med fjerdeplass, men hadde håpet å holde følge med Schwarz da han innhentet ham. 

- Jeg hadde ikke sjanse til å holde ham unna. Det var ganske ruskete vær akkurat da han kjørte forbi meg, og da var hundene hans rett og slett sprekere enn mine, fortalte han.

En ekstrapremie til nummer fire var et tilbud fra Scandic Hotels om å ta ei natt i Scandic-to-go, et mobilt hotellrom som akkurat har kommet til Alta fra Falun, og som nå står midt i Alta sentrum. Med utsiktene til en natt i en behagelig seng, var det ikke nei i Kvams munn.


Jørn Sødahl Kvam måtte se tredjeplassen ryke, men er fornøyd med et godt løp. Foto: Niels Westphal