FL-1000: Venter med langhvilen

Skrevet av: Niels Westphal
Foto: Dmitry Sharomov & Mads Suhr Pettersen
Dato: 09.03.2015 07:28

Nesten ingen kjørere tar ut 16-timers hvilen i Tana, men har fortsatt videre østover etter 4-5 timer på sjekkpunktet i Tana bru.

De siste årene har feltet delt seg i to når det gjelder valg av sted for den obligatoriske lange hvileperioden på 16 timer. Enten har man tatt den ut i Tana bru, eller i Neiden 1, kun ytterst få har ventet lenger enn det.


Ralph Johannessen i fint driv på vidda. Foto: Mad Suhr Pettersen

Men i år er det så langt færre enn vanlig som velger å hvile lenge i Tana. Av de første ti inn til sjekkpunktet i går kveld, er det kun tredjemann, Yngve Fagerli som har lagt seg til for 16 timers hvile bak hotellet i Tana bru, mens de øvrige har kjørt videre etter 4-5 timers hvile.  

Lenger løype

Trolig vil de aller fleste av de som har kjørt videre, ta ut langhvilen på fjellstua i Neiden 1. Men år om annet er det noen som har forsøkt å strekke det helt til Kirkenes, før de har tatt ut hvilen. Det har sjelden vist seg å være en suksess. Men kanskje er det noen som forsøker det igjen.

Løypa etter Kirkenes er lagt om og forlenget med en 5-6 mil. I tillegg er det lagt inn et nytt sjekkpunkt ved Ellentjern i Pasvik. Dette må kjørerne ta hensyn til i sin løpsplan og det kan ha noe å si på hvor det velger å ta ut langhvilen. 

Ronny Frydenlund er nå kommet inn til Neiden 1 - snart får vi de første svarene.


Kristian Walseth på vei østover Foto: Dmitry Sharomov