FL-500 RNB: Feirer i Levajok

Skrevet av: Karoline Leistad-Jonas og Hanne Rosenberg
Dato: 08.03.2015 21:33

Karsten Grønås er stolt av samboeren sin og skålte gladelig med solo i Levajok, mens Eveline forsøkte å dempe forventningene noe. – Det er enda 200 km igjen, men så langt er jeg selvfølgelig fornøyd. Jeg har ikke kjørt helt etter kjøreplanen og sånn blir det jo av og til. Nå skal hundene og jeg hvile før vi starter ut på den virkelige utfordrende delen av løpet.

Karsten bryter inn og kommenterer: - Eveline er ingen strateg. Jeg husker da hun kjørte VM i mellomdistanse i 2011. Da ledet hun etter andre dag, og det betydde at hun måtte starte ut først dag tre.  Da glapp gullet, de andre trengte jo bare å få pes etter henne! Eveline bryter inn i samtalen med ett smil: -Slik er det jo ikke her. Dette er ett helt annet løp, sier hun. Karsten er enig.

Eveline Koch og samboer Karsten Grønås
Foto: Hanne Rosenberg

På spørsmål fra Finnmarksløpet om hvorvidt hun har hørt værmeldingen, svarer hun henvendt til Karsten.– Jeg har ikke fått noen direkte rapport om det, men det er jo bare å se ut; det blir mye vind.

Og ganske riktig; Yr melder relativt mye vind utover kvelden. – Det blir utfordrende for meg og hundene. Vi bor i skogen og har vel bare en gang denne sesongen trent under vindfulle forhold. Jeg hadde åtte hunder med meg hit til Levajok og håper at jeg har alle med meg over til Skoganvarre. En av de åtte arbeidet litt dårlig på vei hit så jeg vil vurdere før jeg starter om jeg skal ha den med, avslutter Eveline, sindig og rolig. 

Eveline kan tidligst starte klokken 22.37. Hennes hardeste konkurrent starter tidligst ut kl 23:20, 43 minutter senere, og med mindre antall hunder. Hun kom inn til Levajok med syv hunder, hvorav en var i sleden. Om hun starter ut med seks eller sju hunder vil kunne være en viktig faktor i gullkampen.

Eveline Koch kom først inn til Levajok i sin klasse. Hennes kjøretid var fem minutter bedre enn konkurrenten Cathrine Fontaine fra Frankrike. Det er to erfarne kvinner som nå kjemper om toppen av pallen i FL 500 RNB-klassen. Begge har hver sin 2.plass i tidligere verdensmesterskap.