FL-500: Jakten på Edland

Skrevet av: Karoline Leistad-Jonas og Markus Leistad
Foto: Steinar Vik
Dato: 08.03.2015 20:34

Nøyaktig kl. 19:40 kjørte Edland ut fra sjekkpunkt Levajok. Herfra og inn er det enkelt: Den som ligger først i løypa leder løpet.

Ved utkjøring var det kraftig vind på Levajok. I følge rapporrtene fra løypa er det en del vind og skare, men god sikt over Gaissene. - Jeg fokuserer kun på meg selv og konsentrerer meg om å komme til Skoganvarre, sa Edland. Hun hadde ingen tid å miste ved utkjøringen og var tydelig fokusert. - Jeg gleder meg ikke til neste etappe, men det er det vel ingen som gjør, sa Edland før hun dro ut i mørket.


Edland klar til start fra sjekkpunkt Levajok  Foto: Steinar Vik

Neste kvinne ut var Hilde Askildt, som startet klokken 20:09. Før utkjøring fortalte Askildt at hun selv har slitt med influensa. I tillegg har vinden vært plagsom. -Dårlige spor er greit, så lenge det ikke er storm. Jeg håper vi får vinden i ryggen, uttalte Askildt. -Både jeg og temaet mitt har hatt et fint løp, og har det bra. Så lenge hundene har det bra, har vi det også, smiler Askildt, som absolutt har kontakt med Edland i konkurransen. 


Hilde Askildt,som sliter med influensa, skriver seg ut fra sjekkpunkt Levajok. Foto: Steinar Vik

Rett etter Askildt startet Radek Havrda fra Tjekkia ut kl. 20:10. Finnmarksløpet snakket med hans handler, mens Havrda gjorde seg klar. -Radek frykter vinden, og håper det ikke blir like ille som på etappen opp til Jotka. Han er vant til å kjøre i fjellet, og vi håper derfor at han kan dra fordel av det.

Ole Wingren som egentlig skulle startet to minutter etter Askildt, valgte å bryte.

Mer vind, muligens tunge spor og mye stigninger på neste etappe kan virkelig bli en x-faktor i tetkampen. På løse spor skiller det ofte mer mellom kjørerne enn ellers.

Ole Wingren, en av storfavorittene i FL-500, måtte desverre bryte på Levajok Foto: Karoline Leistad-Jonas