-Flystreik stopper ikke hundefolk

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst
Dato: 06.03.2015 19:03

Det er flere som har hatt litt problemer med å komme seg til Alta etter at streiken førte til at alle Norwegians innenriksfly er satt på bakken. Dermed begynte jakten på alternative billetter, og for et knippe frivillige fra Asker ble resultatet en omvei på flere hundre kilometer.
 
-Vi fikk plass på SAS til Kirkenes, hvor vi ble sittende og vente i noen timer før vi fløy Widerøe det siste stykket til Alta, sier Karl Erik Wiig.
-Kjos klarer ikke å stoppe bikkjefolk, men vi kom jo litt senere enn vi hadde planlagt, kommer det fra Nina Lund, som sitter ved siden av ham i sofaen på studenthuset.
 

På bildet (fra venstre): Karl Erik Wiig, Nina Lund, Anders Klevhus, Henrik Klevhus

Etter en lang dags ferd til Alta har de sikret seg en gryte med suppe og får både mat og varme i kroppen kvelden før start. Nina har vært frivillig i Finnmarksløpet før og skal være vakt ved veikryssing. De andre tre, Anders og Henrik Klevhus og Karl Erik, er frivillig-rookier i Finnmarksløpet, men Karl Erik har vært frivillig i Femundløpet tidligere.
 
-Dette er nytt og spennende og større, så jeg gleder meg til å være en del av det, sier han. Sammen skal de tre gutta hjelpe til ved starten i Alta.

Så er det bare å håpe at flokene er løst og flyene går igjen når de skal hjem neste søndag.
 
-Hvis ikke får vi vel bare bli her, sier de med et smil. Ingen av de fire har hastverk med å komme seg sørover igjen.