Elever skilter Finnmarksløpet

Skrevet av: Niels Westphal
Foto: Alta VGS
Dato: 05.03.2015 09:59

Klasse 2 Transport og logistikk ved Alta VGS utfører skilting av alle sjekkpunkt for hele FL-500. I tillegg skilter de blant annet til restart og veterinær i Alta. Totalt lager de og setter opp 29 skilt. 

- Dette er et stort prosjekt som elevene begynner med allerede før jul hvert år. Prosjektet dekker de fleste kompetansemål innenfor transport og logistikk-faget og er veldig lærerikt for elevene da de først jobber med teori og deretter får gjort jobben i praksis, forteller lærer Tom Roger Olsen. 

Mye arbeid

Totalt bruker elevene timebruk er ca 4 timer for skilting i Alta og 13 timer for å skilte Fl-500, det går også like mange timer å demontere skiltene så totalt er det nesten en ukes arbeid for elever og lærer. I tillegg kommer mye planlegging og foreberedelser. Men elever og lærere er ikke redd for å ta på seg enda større oppgaver.

- Vi er blitt forespurt av FL om å skilte hele Finnmark, denne prosessen har vi begynt å planlegge nylig så vi blir muligens å skilte hele FL-1000 i 2016, sier Olsen.

Sammen med nevnte Olsen, har ti elever og lærer Lena Kristine Thomassen jobbet med prosjektet. 

- Vil også nevne og takke våre samarbeidspartnere som jeg har ordnet på vegne av Finnmarksløpet. Statenes Vegvesen, Mesta, Kolo Veidekke, Felix Iversen AS Alta, MERK v/ Jarl Bjørnar Roxrud og Albert E. Olsen AS, sier Tom Roger Olsen.