FL-1000: Avslutningsbankett lørdag

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 18.03.2014 22:04

En vaiende flaggborg satte stemninga lørdag kveld da mange benket seg rundt vakkert dekte bord i bankettsalen på Rica Hotell Alta lørdag kveld. Mushere, handlere, sjåfører, familie, venner, sponsorer og arrangører kunne kose seg med god mat og drikke etter det som Svanhild Pedersen, daglig leder for Finnmarksløpet, betegnet som et av de hardeste Finnmarksløpene noensinne.

GLADE MENNESKER: Konfransier Linda Øverli Nilsen, #3 Ronny Frydenlund, #1 Sigrid Ekran og #2 Birgitte N. Wærner. Foto: Geir Stian A. Larsen.

Da de tre medaljørene i FL-1000 ble hentet opp på scenen, var det spesielt bronsemedaljør Ronny Frydenlund som brakte frem latter hos de fremmøtte. Frydenlund sa at selv om han helst hadde villet vinne, så var det likevel stas å endelig komme på pallen: - Dessuten ble jeg jo best i herreklassen!



SMILETS MANN: Ole-Johnny Myrvold vant handlerprisen som deles ut av studenter ved Norges Arktiske Universitet.

Prisen for beste sjekkpunkt gikk til Neiden i år. Prisen for mest uheldige musher gikk, ikke overraskende, til Arnt Ola Skjerve, og Frivilligprisen gikk til Nina Karin Skogen fra sjekkpunkt Kirkenes. Ole-Johnny Myhrvold fra Team Komplett Fritid fikk prisen for beste handler og ble møtt med stående applaus.

STOLT: En stolt vinner av prisen for beste hundestell, Ben Voigt. Foto: Trond A. Andersen

Den gjeveste prisen for musherne, prisen for beste hundestell, gikk til tyske Ben Voigt, som bor i Langfjordbotn. Han ble # 15 i FL-1000. Prisen deles ut av veterinærene i løpet, som har talt hele 22 stykker dette året. Tom Frode Johansen og Sigrid Ekran var også nominert til prisen.

Etter banketten gikk store deler av forsamlinga bort i gågata og tok imot Per Weddegjerde, som kom inn som Red Lantern – siste kjører over mål. Deretter var det tid for fest, både for mushere og øvrige involverte.

IKKE PLASS TIL ALLE: Her er noen av de vel 600 frivillige som sørger for at det BLIR et Finnmarksløp hvert år. Foto: Geir Stian A. Larsen.