FL-1000: Harald Tunheim inn til fjerdeplass

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 14.03.2014 13:45

Harald Tunheim har vunnet Finnmarksløpet fem ganger og har mange pallplasser i tillegg. Denne gang måtte han ta til takke med den litt sure fjerdeplassen. De siste milene mot Alta ble tøffe og Tunheim var ikke i stand til å holde følge med Ronny Frydenlund, men havnet en drøyt førti minutter etter i mål da han kjørte i mål kl. 14.11.


Foto: Geir Stian Altman Larsen

55-åringen Tunheim, som er bosatt i Alta, er en av de aller største i Finnmarksløpets historie. I går var han spent på hvordan turen fra Karasjok ville bli i snøværet på vidda.

- Dette kan bli den tøffeste turen vi har hatt, et rent marathon, sa Tunheim kort før han kjørte ut. I mål var det inge tvil om at det hadde vært en stru tørn for hunder og mann. Storm, mildvær og krevende forhold hadde krevd sitt.


Foto: Geir Stian Altman Larsen

Og turen hjem ser ut til å ha blitt veldig tøff, men Harald Tunheim maktet å holde spannet i gang og endte på en kanskje litt sur, men langt fra skuffende fjerdeplass. 

Som plaster på såret får han, i tillegg til pengepremier og diplom, også en tre retters middag for fem personer spandert av sponsoren North Energy.