FL-1000: Jo Jøldal skynder seg langsomt

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 13.03.2014 23:01

INN TIL HVILE: Jo Jøldal inn til Levajok2 med åtte hunder. Foto: 'Ziggi' Zbigniew Wantuch

For tredje år på rad er Jo Jøldal ute på sporet i FL-1000. Datasjefen i Kongsberg kommune har et tyvetalls hunder i sin kennel, og inn til Levajok hadde han åtte av 14 foran sleden. 

Jøldal har livslang erfaring med hund, både innen bruks og med redningshund sommer/vinter, før han for 16 år siden gikk i gang med hundekjøring. Han har deltatt i både korte og lange Femundløpet, Finnmarksløpet og Amundsen Race.

ANKOMST LEVAJOK2: Jo Jøldal kommer inn til Levajok2 med åtte hunder foran sleden. Foto: 'Ziggi' Zbigniew Wantuch

I år hadde han et relativt ungt spann med seg til Finnmark. - Seks av hundene har aldri kjørt Finnmarksløpet før, forteller handler Bjørn Thonhagen. Hele 14 hunder var med helt frem til Neiden 2. Da Jøldal kom inn til Levajok2, hadde han åtte hunder igjen i spannet - deriblant en av unghundene.

- Vi slapp heldig unna stormen i starten, forteller handleren. Jo startet så tidlig at han var kommet til Skoganvarre da den verste stormen raste i fjellet.

- Jo er veldig fornøyd selv, og var ved godt mot da han gikk og la seg, forteller handler Thonhagen. I skrivende stund hviler Jøldal på Levajok2. Nå er målet å fullføre løpet med de hundene han har igjen.

Kommer han tilbake neste år? - Åja, det er absolutt planen, sier Bjørn.