FL-1000: Tolv på tur og en i sleden

Skrevet av: Ole Martin Jøraholmen
Dato: 13.03.2014 17:35

De er få, de som bidrar til den hyggelige statistikken: å sjekke inn på Varangerbotn med alle 14 hunder!

Tyske Ben Voigt, nå bosatt i Langfjordbotn, ankom sjekkpunktet onsdag ettermiddag med 14 hunder i spannet. Da han forlot Varangerbotn senere på kvelden, var det fortsatt med fullt spann han kjørte videre mot Sirbma. Og selv om Voigt steller godt med hundene, holder tyskeren fin fart i sporet, og han ligger foran rutinerte kjørere som både Lars Monsen og Kjell Brennodden.


MANGE FORAN SLEDEN: Ben Voigt har lenge kjørt med 14 hunder foran sleden. Nå kjører han med 12 hunder videre mot Levajok.

Da vi ringte handleren for å sjekke status, var det Voigt selv som svarte. Han var på vei over til Levajok, og kunne melde om et friskt spann.

- Hundene ser veldig fine ut, men jeg har satt én i sleden. Vi er på vei mot neste sjekkpunkt og det går bra unna, fortalte Voigt før dårlige signaler endte samtalen. Før han la ut på etappen, hadde han satt igjen en hund i Sirbma. Så i skrivende stund er han nede i 12 hunder, mens de fleste andre teamene i årets våte og krevende Finnmarksløp er nede i et ensifret antall hunder foran sleden.