Stemningsfylt i Levajok

Skrevet av: Rune Waaler
Foto: Rune Waaler
Dato: 12.03.2014 18:18

GJESTESPOR PÅ LEVAJOK: På Levajok har en eksotisk gjest vært innom etter at FL-500-kjørerne dro. Foto: Rune Waaler.

Etter knallhard jobbing med å klargjøre Levajok sjekkpunkt lørdag, handling av FL-500-spann og føring av inn- og uttider søndag , og rydding på mandag, var det endelig tid for fridag på tirsdag.

Det er frilufsstudentene på bachelorstudiet i Arktisk friluftsliv som bemanner sjekkpunkt Levajok 1 og 2 sammen med sjekkpunktleder Mari Skillestad. Da det endelig ble litt fritid, var ikke studentene sene om å komme seg ut på tur. Hvis det er noe Tanadalen og Levajok har nok av, så er det natur – elv, skog og vidde med Gaisene i umiddelbar nærhet. Dette er et flott sted for friluftsstudenter - og for jerven.

JERVESPOR I LEVAJOK: Jerven har vært på besøk og tusla både hit og dit på Levajok. Foto: Rune Waaler.

I hundeløypa over mot Skoganvarre, like før løypa kommer opp på fjellet, hadde det gått en jerv og rota i sledesporet. Jerven hadde gått hit og dit, nesten som en bikkje. Den hadde fulgt sledesporet og stikkingen 4-500 meter før den fortsatte mot fjellet igjen. ”Pytt, pytt”, sier Molle på Levajok, ”jervespor ser jeg daglig”. Likevel en stor opplevelse for den som ikke bor i villmarka.

Onsdag er friluftslivet over for denne gang. Da starter rigging av sjekkpunktet til Levajok 2 for FL-1000, og alle ser frem til å motta de første spannene natt til torsdag.