FL-1000: Ingen vil slippe tetgruppen

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 12.03.2014 09:48

Etter at Ronny Frydenlund dro ut fra Varangerbotn i dag morges, tok det kun få minutter før Harald Tunheim var på sporet etter ham. Men heller ikke Sigrid Ekran eller Birgitte Næss Wærner ble liggende særlig mye lenger, og fulgte snart etter de to første. Avstanden var drøyt 1, 5 timer mellom de fire i teten.


JAGER LEDEREN: Harald Tunheim jager ledene Ronny Frydenlund Foto: Kjell O. Brun

Til forskjell fra i fjor hvor de fleste tetlagene ikke hvilte på sjekkpunktet i Varangerbotn, og nok fikk svi for det på de neste strekkene, har alle gitt hundene mellom 2,5 og 3 timers hvile utenfor museet i Varangerbotn. Birgitte Næss Wærner som kom sist inn til sjekkpunktet av de fire første, er den som hvilte minst der og dermed knappet inn forspranget til de foran. Men også hun fikk gitt hundene nesten 2,5 time i halmen.


ALLE HVILTE: Ingen av tetlagene har tatt sjansen på å kutte hvilen helt i Varangerbotn. Foto: Therese N. Andersen

Arne Karlstrøm og Steinar Kristensen ligger også innenfor skuddhold, og er ikke ute av kampen om seieren, eller pallen. Men sammenliknet med de fire foran har de en dalende kurve i løpet sitt og makter ikke å holde farten til tetgruppen til Varangerbotn. Det gjenstår å se om de kan endre den trenden.


PÅ SKUDDHOLD: Steinar Kristensen har ikke klart å holde farten til tetgruppa, men er ikke langt bak. Foto: Alexandra Nemeth

Følg gps-trackingen her