FL-1000: Halvkjørt løp

Skrevet av: Kjersti Madeleine Godin
Dato: 11.03.2014 05:54

Kun ett spann har valgt å ta ut sin obligatoriske 16-timers hvile i Kirkenes som er halvveis i løpet på 100-mila. Det er finnen Juha Hokka som ankom sjekkpunktet ved 21-tiden i går kveld. Etter det kom den lokale kjøreren Steinar Kristensen (Alta Trekkhundklubb) inn til sjekkpunktet som førstemann  av de som har valgt å ta ut den obligatoriske langhvilen i Tana eller Neiden 1.



STELLER HUNDENE: Birgitte Næss Wærner steller godt med hundene på sjekkpunktet. Foto: Alexandra Nemeth

Damene Birgitte Næss Wærner og Sigrid Ekran dukket opp med kun få minutters mellomrom, før Arnt Ola Skjærve, Harald Tunheim, Arne Karlstrøm, Bernd Helmich, Ronny Frydenlund og Stein Håvard Fjestad sjekket inn i Kirkenes som perler på en snor.

Felles for alle er at de har en kjøretid fra Neiden på ca 6 timer. Harald Tunheim har raskeste kjøretid av de 10 spannene med tiden 5 timer og 41 minutter mellom Neiden og løpets østligste sjekkpunkt, Kirkenes.

Når kjørerne forlater Kirkenes starter turen mot Alta via 6 sjekkpunkter; Neiden2, Varangerbotn, Sirbma, Levajok2, Karasjok og Jotka. I Karasjok må alle kjørerne ta ut ytterligere 10 timers obligatorisk hvile, men utover det bestemmer de selv hvor mye, og ikke minst hvor de vil hvile i løpets siste halvdel.

Vi kan garantere at det blir spennende å følge med på det som skjer de neste døgnene på kjørernes ferd mot Alta.