Rones på tredje

Skrevet av: Bente Hagen
Dato: 09.03.2003 19:23

Hundene til Roness har fått teften av pallplassering og har løpt inn forspranget til Markus Kyrre Leistad. Stein Roness kom inn til Karasjok på tiden 18.30 og forlot sjekkpunktet i hui og hast 11 minutter senere på tiden 18.41!

Dette stresset tydelig opp unge Leistad som allerede hadde ligget en drøy halvtime på sjekkpunktet da Roness ankom. Markus formelig kastet i seg finnebiffen som mamma hadde brakt til sjekkpunktet. Det halvspiste fatet hans så mer ut som et ulekkert hundematfat da han styrtet avgårde hakk i hæl på Roness. Leistad klagde over motvind og behøvde tydeligvis oppmuntring før han dro.

- Kom igjen Markus! Kjør med vett og forstand, var oppfordringen fra pappa Bjørnar Leistad. Det kan han nok saktens trenge også skal vi tyde Stein Roness og hans spann. Både hundene og Roness sjøl så usedvanlig pigge ut. Det eneste den rutinerte kjøreren tok seg tid til var å bytte om på en av de bakre hundene, samt slenge noen matbiter til sine følgesvenner før han suste ned på Karasjokha.