FL-500: Storfavoritten er startklar

Skrevet av: Kjersti Madeleine Godin
Foto: Kjersti Madeleine Godin
Dato: 08.03.2014 09:29

Elisabeth Edland er blant favorittene på 50- mila. Favorittstemplet har hun gjort seg fortjent til gjennom mange år med topp-plasseringer i både inn- og utland. Når hun legger ut på det 500 km lange løpet, er det for syvende gang. To ganger tidligere har hun kjørt inn til seier (2007, 2011) under målseilet. Det forplikter. Konkurrentene vet at Elisabeth er god. Det vet vi også. Er det noe som kan vippe henne av pinnen?

- Jeg kan få noen utfordringer med det været som er forventet over Iesjavre. Med storm i kastene sliter jeg dersom jeg må gå av sleden for å gå frem til hundene. Med en matchvekt som er lavere enn alderen min så risikerer jeg å blåse av gårde, ler hun. Men jeg har gode hunder i år, veldig gode hunder. De fikk en fin gjennomkjøring i dårlig vær på årets Femundløp, forteller hun, og det føles godt at jeg kan stole på de foran sleden når været drar seg til.

Hvem mener du selv er dine største konkurrenter i årets løp? - ”The Wingrens” (Ole og Ronny Wingren, far og sønn), og så vet jeg at hundene til fjorårsvinneren Milos Gonda er gode. Bente Levorsen, som bor her i området, vet jeg har gode hunder.

- Jeg synes det er veldig synd at Ole Sigleif Johansen måtte trekke seg på grunn av syke hunder. Jeg så virkelig frem til å konkurrere mot ham i år! Ole Sigleif er en utrolig hyggelig og sympatisk hundekjører som jeg kommer til å savne på sporet.

Vi ønsker Elisabeth lykke til i årets løp og overlater favoritten videre til Inger Marie Haaland som tripper etter å ta en prat for Finnmarksløpets web-tv.