Advarte juniorer mot uvær

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Foto: Elisabeth Bergquist
Dato: 07.03.2014 22:55

Fredag formiddag var det kjørermøte for deltakerne i Finnmarksløpet Junior. I tillegg til sedvanlig kjørerinformasjon advarte rennleder og mentor Jan Navjord om at et varslet uvær kan gi krevende forhold i fjellet. Det er meldt vind opptil 21 m/s, og over Iesjavri er det så flatt at vinden får godt tak. Der kommer deltakerne til å kjøre i mørke natt til søndag. De vil få vinden på skrått i ryggen.

– Vi vil at dere skal klare å gjennomføre, sa Navjord til ungdommene, samtidig som har informerte om tiltakene som er på plass for å ivareta sikkerheten for juniorkjørerne. Fire scootere med rennleder, veterinær og følgemannskap vil følge juniorkjørerne tett underveis i løpet. Om nødvendig vil de fryse konkurransen og kjøre kolonne over Iesjavri, som er det mest krevende strekket under løpet. Ungdommene er spente på konkurransen, men gruer seg ikke noe spesielt til uværet som er meldt. – Det er nesten fint at det er mørkt når vi kjører over Iesjavri, for da slipper vi å se hvor langt det egentlig er, meldte Anna D. Yri.

Jan Navjord er trygg på at sikkerheten er ivaretatt for FL-junior.

Rennleder Jan Navjord er ikke bekymra for å sende 16-17-åringer ut i hardt vær. – De er trygge og vi har svært god oppfølging underveis, sier han. – Det er ei utfordring for alle hundekjørere når elementene herjer, men vi må ta den utfordringa. Vi skal sørge for trygghet for ungdommene samtidig som vi ivaretar konkurranseelementet, sier han.

Forventet målgang for juniorkjørerne er søndag ettermiddag.