Finnmarksløpets livescene

Skrevet av: Ketil Steigen
Dato: 07.03.2014 17:51

I likhet med hunder og førere har også tradisjonen tro noen av våre fremste artister prikket inn formen til Finnmarksløpet. I år presenterer Finnmark to av dem.

På utvalgte sjekkpunkter på Finnmarksløpet fortsetter folkefesten med en gratis konsert med noen av de beste artistene Finnmark har å by på. Publikum blir varmet av musikk-kometen Agnete Johnsen – kjent fra Stjernekamp og Blacksheeps og den samiske rap-gruppen Duolva Duottar – som tidligere har vært i finalen i Norske Talenter.  Scene Finnmark spanderer livescenen som følger løpet hver dag i Tana Bru, Kirkenes, Varangerbotn, Karasjok og ved målgang i Alta. 

I Karasjok vil blant annet Anneli Drecker og Elle Márja Eira opptre i stedet for Agnete Johnsen. 

Om årets artister:

Agnete Johnsen
Agnete Johnsen fortsetter sin sterke utvikling som artist etter gjennombruddet som frontfigur og vokalist i The Blacksheeps. Hun bekreftet at hun er et kjempetalent da hun fikk andreplassen i sterk konkurranse med dyktige artister i Stjernekamp på NRK i fjor. Hennes siste sprell var den uoffisielle – men langt bedre – OL-låta «Gull» som hun gjorde sammen med Dagbladets TV-serie «Kongen av OL». Scene Finnmark er stolte av å hente Agnete hjem til Finnmark slik at hun kan bidra under Finnmarksløpets livescene!

Duolva Duottar: Rap på samisk
Duolva Duottar er en samisk rapgruppe bestående av Ole Mahtte Gaup, Ivan André Skum, Anne Inger Marit Buljo og Fred-René Øvergård Buljo. De ble i 2008 kåret til Årets Ung Artist av Scene Finnmark og kom senere til finalen i Norske Talenter på TV 2. De har turnert i alle nordiske land og Russland, og gav ut i 2011 albumet Da lea Duolva Duottar.  

Finnmarksløpets livescene
Søndag 9. mars: Ved ankomst Tana Bru
Mandag 10. mars: Ved ankomst Kirkenes
Tirsdag 11. mars: kl 19 Varangerbotn
Onsdag 12. mars: kl 18 Karasjok
Torsdag 13. mars: Ved målgang Alta

Go!Finnmark er Finnmarksløpets livescene. Den produseres i sin helhet av Scene Finnmark i samarbeid med Finnmarksløpet. Scene Finnmark står også for kulturelle innslag på de mange bankettene Finnmarksløpet er vertskap for. For mer informasjon om Scene Finnmark besøk hjemmesiden: Scenefinnmark.no