FL-1000: Inger-Marie Haaland inn til en tredjeplass

Fikk verdens beste trøstepremie.

Skrevet av: Tine Johansen
Foto: Kim F.O. Nordsveen/Therese N. Andersen
Dato: 15.03.2013 12:30


Haalands seierssmil ved målgang. Foto: Kim F.O. Nordsveen

Inger-Marie Haaland ankom kl.12.04, nøyaktig tre timer etter Thomas Wærner og drøye 40 minutter etter Arnt Ola Skjerve. I fjor vant Inger-Marie Haaland. Med tredjeplass i år stikker hun av med sammenlagtpremien en Saltdalshytte kalt ”Finnmarksløpet” til en verdi av over 500 000 kroner. 

- Gratulerer med tredjeplass og sammenlagtseier, Inger-Marie! Hvilke tanker har du nå?
- Jeg er kjempefornøyd, og har ingenting å klage på. Jeg vinner gjerne, men dette løpet synes jeg har vært tyngre enn de tidligere, det har vært veldig kaldt, nedi førti minusgrader. Det folk ikke tenker på er at i såpass kulde må hundene stoppe for å tisse, hvis ikke kan de, spesielt hannhundene, forfryse seg om man lar dem tisse i fart. Og når man må putte mye inn pga kulda, så kommer det jo mye ut igjen også. Så det blir mange stopper.


Styreleder i Finnmarksløpet Per Aronsen deler ut beviset på at Inger-Marie har vunnet Saltdalshytta

- Hva tenker du om å ha vunnet Saltdalshytta?
- Jo, det er fantastisk! Men jeg har ikke tenkt så mye på den under løpet. Jeg er litt sånn at jeg ikke liker å tenke på sånne ting før de er sikret, for hvis man tenker på det så bringer man uhell over seg, og får ei parkering, f.eks. 

- Hvordan var de siste etappene inn mot mål?
- De var tunge, jeg og Arnt Ola slo følge et stykke, jeg kjørte litt først, han kjørte litt først, men så dro han jo ifra. Det var mye løssnø og veldig kaldt. Mye snø og tunge spor, så det ble mange pit stops!

- Hvilke forventninger hadde du til årets løp?
- Forventninger, neeei... Jeg forventa jo å ligge litt godt an, men hadde ikke noen spesielle forventninger annet enn å kose meg på sporet.

Inger-Marie henvender seg til Thomas Wærner og Arnt Ola Skjerve, og gratulerer konkurrentene med gode klemmer og et bredt smil.