Guri vil lage dokumentar om Finnmarksløpet

Skrevet av: Guri Hanssen
Dato: 12.03.2004 14:49

Det kan bli en dokumentar eller kanskje en serie fra hundeløpsmiljøet. Guri Løksa er produsent i Nordisk Film og følger for første gang Finnmarksløpet, og er begeistret for det hun har opplevd denne uka.

Det er litt rart at jeg ikke har fått med meg dette fantastiske løpet før, sier Guri som bodde i Alta fra hun var ni til hun var nitten år. - Men jeg kan faktisk ikke huske at jeg var med på en start en gang, sier hun og tror kanskje det skyldes at hun hadde så mange andre ting å holde på med i oppveksten.
Nå har hun fulgt pressebussen fra starten gjennom hele Finnmark, og har fått oppleve løpet helt på nært hold.
Hovedoppgaven er å drive research , og det har hun gjort med kamera. Fire- fem timer med opptak fra løpet skal overbevise TV selskaper , aller helst NRK og TV 2, om at dette virkelig er noe å satse på.
- Jeg mener at det er en utrolig spennende og fasinerende sport med topptrente kjørere og hunder, sier Guri som ønsker at mange flere enn i dag får se hva dette er.

- Hva dette blir er ikke klart ennå, men vi har mange ideer, sier Guri Løksa mens hun venter på vinneren av årets Finnmarksløp.
- Løpere, hunder, handlere, Finnmark og de frivillige. Alt er fasinerende rundt dette løpet, sier en entuasiastisk Guri som savner Finnmarksnaturen i en stresset storby tilværelse i Oslo.